Spørsmål og svar

Hjerterytmeforstyrrelser er en fellesbetegnelse for alle avvik fra den normale hjerterytmen (sinusrytme). Mange hjerterytmeforstyrrelser er ufarlige, mens andre krever medisinsk behandling. Forstyrrelser i hjerterytmen kan medføre rask, langsom eller uregelmessig hjerteaksjon. Hjerterytmeforstyrrelser kan oppleves som uregelmessig puls, hjertebank, svimmelhet eller av og til som besvimelser. En hyppig hjerterytmeforstyrrelse er atrieflimmer. Ved atrieflimmer slår hjertet uregelmessig og ofte fort. Atrieflimmer øker risikoen for at det dannes blodpropper i hjertet. Slike blodpropper kan følge de store blodårene til hjernen og forårsake et hjerneslag. Blodfortynnende medisiner kan forhindre blodpropp ved atrieflimmer.

EECG247 appen lastes ned på din mobiltelefon fra AppStore (iPhone) eller PlayButikk (Android).

Vennligst rengjør huden over brystbenet (midt på brystet). Eventuelle hår må fjernes. Ikke bruk fuktighetskrem e.l. Huden må være helt tørr før sensoren limes fast.

Last ned ECG247 appen og følg bruksanvisningen. Vi anbefaler at du ser informasjonsvideoen før bruk

Sjekk at du har fulgt alle punktene i bruksanvisningen i ECG247 appen. Sensor må være tilkoblet elektrodeplasteret og sensoren må lyse blått før tilkobling. Sjekk at Bluetooth er aktivet for ECG247 i telefonens innstillinger og at du har svart ja på spørsmålet om å tillate tilkobling. Om nødvendig, kan du slå telefonen helt av og forsøke igjen.

Mobilens innstillinger for batterioptimalisering kan på noen telefoner slå av Bluetooth forbindelsen til sensoren og/eller stenge ned ECG247 appen. Du bør derfor endre innstillingene på telefonen slik at batterioptimalisering slås av for ECG247 og Bluetooth. Se hvordan dette gjøres på ulike telefoner her

ECG247 finner automatisk alle vanlige hjerterytmeforstyrrelser slik som hjerteflimmer (atrieflimmer), atrieflutter, supraventrikulære takykardier, ventrikulære takykardier og pauser. I tillegg detekteres ekstrasystoler (ekstraslag) og sinusarytmi.

Elektrisk støy kan påvirke den automatiske tolkingen og medføre feilklassifisering. Alle rytmeforstyrrelser må derfor bekreftes av lege. Du kan enkelt bestille en vurdering av hjertespesialist i nettbutikken eller du kan dele opptaket med fastlegen din.

Hjerterytmesignalene har forskjellig form og størrelse hos ulike personer. Vi kan derfor ikke garantere at ECG247 systemet finner alle rytmeforstyrrelser.

Sensoren kan brukes om igjen mange ganger. Ta godt vare på den. Nytt elektrodeplaster kan bestilles i nettbutikken.

Både elektrodeplaster og sensor tåler dusjing, men du må unngå å bade med sensoren.

Sensoren er ikke testet hos barn.

Nei, systemet er beregnet på å vise rytmeforstyrrelser.

Sensoren kommuniserer med telefonen som derfor bør være i nærheten under hele testen. Dersom telefonen ikke er i nærheten vil evt. rytmeforstyrrelser lagres i sensoren og overføres når telefonen igjen er i nærheten. Telefonen gir beskjed dersom sensor er frakoblet. Sensor kobler vanligvis til telefonen igjen automatisk. Dersom dette ikke skjer må testen stoppes og startes igjen i appen. Det er ikke nødvendig å ta av sensoren eller elektrodeplasteret.

Ja, men dette er sjeldent nødvendig siden pacemakere og hjertestartere selv overvåker hjerterytmen.

Mulige rytmeforstyrrelser bør alltid vurderes av lege. Del enkelt testen med legen din via ECG247 appen eller bestill en vurdering av hjertespesialist.

Nei, elektrodeplasteret og batteriet er til engangsbruk. Batteriet skilles enkelt fra plasteret og kildesorteres.

Plasteret et beregnet for engangsbruk. Tilheftingstiden kan variere avhengig av fuktighet og ytre påvirkning. Nytt elektrodeplaster kan bestilles i nettbutikken.

Start ny test i ECG247 appen uten å løsne sensoren eller elektrodeplasteret fra brystet

Vi anbefaler at du bruker sensoren i minst 3 dager om mulig.

Noen typer klær, f.eks teknisk treningstøy over sensoren kan forstyrre registreringen. Dette sees som forstyrrelser på EKG-visningen i appen. Forstyrrelsene forsvinner vanligvis etter kort tid. Trening som innebærer bruk av arm og brystmuskulatur kan også forstyrre registreringene, men signalene blir vanligvis normale igjen etter trening.

Sett den på igjen på samme måte som da du startet testen. Testen fortsetter automatisk når sensoren er tilkoblet igjen.

Du kan lagre et opptak av hjerterytmen din på et bestemt tidspunkt ved å trykke kort på knappen midt på sensoren.

Vi anbefaler regelmessig testing, gjerne 1-2 ganger per år, med ECG247  dersom du tilhører risikogruppene (>65 år, diabetes, høyt blodtrykk, tidligere hjerneslag eller hjerte- og karsykdom).

Sensoren kan vaskes med en lett fuktet klut. Desinfeksjonsvæske kan benyttes.

Obs: Sensoren må ikke dyppes ned i væsker.

Vurdering av hjertespesialist kan bestilles direkte i ECG247 appen.

Testen vurderes av våre erfarne norske hjertespesialister. Rapporten blir tilgjengelig i appen når den er ferdig.

Vi gjør oppmerksom på at det kun er resultater fra ECG247 testen som blir vurdert og beskrevet. Eventuell videre utredning og behandling må skje hos egen lege.

Dette skjer dersom sensor og telefon ikke har kontakt. Vanligvis skyldes dette at avstanden er for stor. Når telefonen er i nærheten av sensoren igjen, vil sammenkobling skje automatisk. 

Systemet lagrer 1 min EKG hver halve time automatisk som en bekreftelse på at systemet virker som det skal. Dette kalles et periodisk opptak og kan sees i ECG247 portalen

Personvern Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Klikk «OK» for å samtykke. Mer info